Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Briselu se sviđa Zakon o radu

    Evropska komisija je pozitivno ocenila nacrt Zakona o radu, izjavio je u Briselu ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, što je značajan korak u evropskim integracijama Srbije.

    Stručnjaci EK smatraju da je predlog Zakona o radu dobar i da su uvažene brojne direktive koje smo dobili od njih, rekao je Vulin novinarima prvog dana skrininga o poglavlju 19, koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje.

    On je istakao da je ovim predlogom zakon Srbije u značajnoj meri harmonizovan u odnosu na zakonodavstvo EU.

    To su stvari koje moramo da prihvatimo ako želimo članstvo u EU, rekao je Vulin novinarima, dodajući da su tokom izrade nacrta uvaženi nacionalni interesi i neke specifičnosti Srbije.

    Prema rečima šefice srpskog tima za pridruživanje EU Tanje Miščević, koja je takođe učestvovala u skriningu, poglavlje 19 je jedno od najsloženijih poglavlja, zbog čega će se o njemu raspravljati još dva dana.

    Prvi dan skrininga je prošao jako dobro, a tim koji predvodi državni sekretar Laslo Čikoš se pokazao više nego spreman, izjavila je Miščević.

    Proces skrininga, kojim se utvrđuje usklađenost domaćih propisa sa zakonodavstvom EU, je važan deo priprema za otvaranje svakog od 35 poglavlja pregovora o pridruživanju.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE