Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Podizanje poreza neodrživo

    Кlub Privrednik očekujе od države znatno manje restrikcije, a mnogo više podsticaja i efikasnijeg upravljanja, kaže predsednik kluba Miodrag Kostić, ocenivši da je podizanje poreza privatnom sektoru neodrživo.

    Kostić je na tradicionalnom letnjem prijemu u poslovnom klubu Privrednik, izjavio da su članovi te asocijacije spremni da pomognu vladi savetodavno pri izradi nacrta privrednih zakona i kada je reč o svim drugim pitanjima od državog značaja.

    On je naveo da su privredi više nego ikada potrebni stabilan poslovni ambijent i naveo da je neophodno ukinuti brojne birokratske namete za privredu.

    Neodrživo je podizati poreze privatnom sektoru i istovremeno od njih očekivati veće zapošljavanje, rekao je Kostić i naveo da država mora da ima jasan kurs u pogledu smanjenja budžetskog deficita i javnog duga.

    Kostić je istakao da članovi kluba svakodnevno već 13 godina rade na uspostavljanju efikasnosti u razvoju privrede i reformisanju društvenog ambijenta, kao i da će i dalje biti pouzdan partner vladi za dijalog.

    Verujemo da kao jedna od najvećih poslovnih asocijacija možemo da ponudimo pomoć i ekspertizu, jer je neophodno udružiti sve sredstva kako bismo što efikasnije uspostavili dugoročnu ekonomsku stabilnost, rekao je Kostić.

    Kostić je rekao da su članovi kluba Privrednik dali veliku pomoć nakon poplava koje su pogodile Srbiju u maju od 200 miliona dinara i dodao da će i dalje nastaviti da to čine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE