Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Suzana Grubješić postaje savetnik Ljajiću?

    Funkcionerka URS Suzana Grubješić i ekonomista Aleksandar Denda biće savetnici ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića.

    Kako navodi list Danas, Grubješićeva će biti savetnica za evropske integracije, dok će Denda biti savetnik za afirmaciju i razvoj preduzetništva.

    "Imajući u vidu da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nadležno za pet od 35 poglavlja o kojima se pregovara sa Evropskom unijom, Grubješićeva kao potpredsednica Vlade Ivice Dačića, koja je bila zadužena za evropske integracije, mogla bi da da veoma značajan doprinos", navodi izvor Danasa.

    Isti list nedavno je pisao o tome da bi kadar Ujedinjenih regiona Srbije mogao ući i u Ministarstvo privrede.

    Grubješićeva je potpredsednica Ujedinjenih regiona Srbije. Bila je poslanica u Skupštini Srbije, potpredsednica Vlade zadužena za evropske integracije od 2012. do 2013. i kandidatkinja URS za gradonačelnicu Beograda na izborima održanim 16. marta ove godine.

    Aleksandar Denda bio je podsekretar u saveznoj vladi Ante Markovića krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina, dok se poslednjih godina bavio finansijskim savetovanjem u okviru svoje konsultantske kuće. Povremeno objavljuje lične stavove u listu Danas.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE