Mitsubishi i Siemens nude Alstomu 10 milijardi dolara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mitsubishi i Siemens nude Alstomu 10 milijardi dolara

  Japanski Mitsubishi Heavy Industries i nemački Siemens ponudiće gotovo 10 milijardi dolara za deo energetskog poslovanja francuskog Alstoma, pišu japanski mediji.

  Zajednička ponuda mogla bi obuhvatiti i proizvođača elektronike i uređaja Hitachi i osujetiti onu američkog General Electrica vrednu 17 milijardi dolara, piše vodeći japanski poslovni dnevnik Nikkei.

  Siemens i MHI kupili bi samo Alstomovo poslovanje s gasnim i parnim turbinama pa je stoga i vrednost njihove ponude niža od GE koji želi da kupi celo Alstomovo poslovanje s energijom, navodi Nikkei.

  Japanski list ne navodi izvore informacija, a izveštaj je objavljen nakon što su Siemens i Mitsubishi saopštili da zajedničkim snagama razmatraju predlog za određeni deo imovine francuskog multinacionalnog konglomerata Alstom.

  Mitsubishi je reagovao novim saopštenjem u kojem ističe da konačna odluka o ponudi za Alstom još nije doneta jer još proučavaju moguću transakciju, uključujući njenu cenu i ostale detalje.

  Predstavnik Hitachija kazao je da znaju da Mitsubishi i Siemens razmišljaju o zajedničkoj ponudi za deo poslovanja Alstoma.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE