Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    TDR povećao tržišni udeo u Srbiji

    TDR, vodeći proizvođač cigareta u jugoistočnoj Evropi, u prošloj godini u Srbiji je ostvario rast tržišnog udela, koji je u 2013. godini iznosio 8,7 odsto. Rast tržišnog udela nastavljen je tokom ove godine i iznosi 10,1 odsto, što je najveći tržišni udeo TDR-a od dolaska na srpsko tržište. U budžet Srbije TDR uplaćuje oko 53 miliona evra godišnje.

    Porezno opterećenje cigareta u Srbiji u samo tri godine poraslo je za približno 150 odsto, uz očekivani dalji rast. Uz drastično porezno povećanje i rastuću privrednu krizu, tržište cigareta u Srbiji je prošle godine palo za više od 17 odsto, uz dalji nastavak negativnog trenda i u 2014. godini. 

    U takvim uslovima došlo je do pada profitabilnosti cele industrije uz značajan rast crnog tržišta i drastično povećanje potrošnje rezanog duvana. U poređenju s prethodnom godinom, rast potrošnje rezanog duvana iznosi gotovo 50 odsto, uz  značajan rast neoporezovane potrošnje u tom segmentu.

    „Uprkos krizi i sve nepovoljnijim tržišnim uslovima, TDR je zadovoljan rezultatima ostvarenim na srpskom tržištu u 2013. godini, a trend rasta nastavljen je i u 2014. Svaki deseti potrošač u Srbiji potrošač je TDR-a. Zahvaljujući prepoznatljivosti i snazi naših brendova, povećali smo tržišni udeo i nastavili širenje poslovanja.  Na srpsko tržište je u 2013. godini lansirano niz inovativnih proizvoda, a s inovacijama nastavljamo i u ovoj godini“, izjavio je na konferenciji za novinare u Beogradu predsednik Uprave TDR-a, Mato Zadro.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE