Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  7 razloga zašto nam se ne dopada da čujemo svoj glas na snimku

  Da li ste se i vi razočarali kada ste na nekom snimku čuli kako zaista zvuči vaš glas. Iako tu nema ništa loše i zbog čega bi trebalo da budete razočarani, evo zašto ne volite da čujete svoj glas sa drugog izvora.

  1. Ne zvuči poznato

  Kada čujemo svoj snimljeni glas, on zvuči mnogo drugačije od onoga što čujemo kada govorimo. Poznato je da imamo odbojnost kada se naša očekivanja ne podudaraju sa rezultatom koji dobijemo. A u psihologiji je poznat osećaj straha ili neprijatnosti od nepoznatog.

  1. To je zaista drugačiji zvuk

  Jedan zvuk mi čujemo svojim slušnim aparatom pomešan sa vibracijama koje idu kroz naš govorni aparat, kosti i lobanju menjaju glas koji čujemo. On se meša sa rezonancom i brujanjem u našoj glavi. Drugi zvug je samo onaj koji izlazi iz našeg grla i koji se ne meša sa brujanjem u našoj glavi.

  1. Viši je

  Vibracije i brujanje čine da nam naš glas deluje dublji, a ton niži. Spremite se da kada čujete svoj snimljeni glas on neće biti toliko dubok i činiće vam se iritantno piskav ili visok. Smatraćete da vaš glas nije muževan i da je veoma glasan.

  1. Oprema za snimanje može da utiče

  Kako navode određeni sajtovi moguće je da oprema kojom snimate glas nije dovoljno dobra ili adekvatna za profesionalno snimanje vašeg glasa, odnosno ne predstavlja ga u potpunosti na način na koji ga drugi čuju. Može zvučati gore nego što jeste.

  1. Mozak se ne meša

  Kada govorite, naročito ukoliko menjate ton kako biste bili dopadljivi, vaš mozak šalje poruku da je vaš glas milozvučniji. To nije slučaj kada slušate snimak.

  1. Naš glas nije toliko tečan

  Kako navodi ’Speeli’ kada govorimo naša bubna opna se zateže što dalje uzrokuje da imamo utisak da je naš glas tečam. Zapravo, mnogo je grublji u stvarnosti.

  1. Ne podudara se sa našom mentalnom slikom

  Ljudi imaju već stvorenu mentalnu predstavu toga kako izgledaju i kako zvuče. Kada se ta predstava ne podudara sa onim što čuju oni su razočarani. Tada polako počinje da se menja njihovo mišljenje o celokupnoj slici.

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE