Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    PL: Agrokor ima još vremena za Mercator

    Iako Agrokor do utvrđenog roka, 31. maja, nije ispunio uslov o restrukturiranju Mercatorovog duga, ugovor po kom hrvatski koncern može da preuzme 53,34 odsto Mercatora ostaje na snazi, saopštila je Pivovarna Laško.

    Ugovor po kom koncern Agrokor do 30. juna može da dovrši transakciju preuzimanja 53,34 odsto Mercatora ostaje na snazi iako Agrokor u predviđenom roku nije s bankama uspeo da dogovori restrukturiranje Mercatorovih dugova bankama, objavili su većinski vlasnici slovenačkog lanca.

    Agrokor nije u skladu s dogovorenim rokom do 31. maja uspeo sa bankama da restrukturira Mercatorov dug, ali je kupoprodajni ugovor i dalje važeći, objavila je na portalu Ljubljanske berze grupa Pivovarna Laško u ime prodajnog konzorcijuma koji je s Agrokorom sklopio kupoprodajni ugovor po kojemu će za deonice Mercatora biti plaćeno 86 evra po deonici.

    Kupoprodajni ugovor u skladu s njegovim odredbama i dalje ostaje na snazi. Stranke do isteka roka za završetak transakcije mogu da odstupe od kupoprodajnog ugovora, a Agrokor može da otkaže restrukturiranje duga kao uslov za transakciju, navela je PL.

    Većina slovenačkih medija ističe da je Agrokor već osigurao finansijska sredstva za preuzimanje Mercatora, ali neki dodaju da će preko Agrokora, koji se tako dodatno zadužio, slovenački trgovački lanac vremenom dospeti u ruke neke druge, veće međunarodne trgovačke firme.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE