Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministar privrede ima najviše imovine

    Novi ministri, ali i članovi prethodne vlade koji imaju nove resore, trebalo je da do juče predaju Agenciji za borbu protiv korupcije izveštaje o imovini.

    Kako je listu Danas rečeno u Agenciji, ovo nezavisno državno telo će u svakom konkretnom slučaju ceniti opravdanost razloga za eventualno zakašnjenje u podnošenju izveštaja.

    Do sada, od potpuno novih ministara, svoje izveštaje o imovini i prihodima nisu prijavili ministar prosvete Srđan Verbić, ministarka bez portfelja zadužena za EU Jadranka Joksimović, ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković i ministar odbrane Bratislav Gašić.

    Joksimovićeva je u izveštaju koji je 2012. predala kao narodna poslanica SNS navela da nema stan, automobil, niti štedne uloge u bankama. Ministarka poljoprivrede je ranije, kao članica UO Instituta za voćarstvo iz Čačka i poslanica SPS, navela da ima polovinu dvosobnog stana, kao i automobile jugo 55 iz 2000. i škodu oktaviju iz 2011, a da nema štednju u banci. Gašić je kao gradonačelnik Kruševca prijavio kuću i trosoban stan, automobil audi Q7 iz 2007, štedne uloge u bankama i 100 odsto akcija u firmi Saco.

    Među novim ministrima koji su podneli izveštaje, a koji se mogu videti na sajtu Agencije, najviše imovine ima ministar privrede Dušan Vujović. Njegova plata je 105.000 dinara, poseduje trosoban i dvosoban stan, zatim kuću od 300 kvadrata i polovinu jednosobnog stana od 57 kvadrata, automobile BMW X5 iz 2012. i mercedes C320 iz 2002, kao i depozite i štedne uloge u bankama.

    Vicepremijerka i ministarka Kori Udovički prima platu od 103.000 dinara, ima polovinu trosobnog stana i štedne uloge u bankama. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar nije prijavio prihode kao ministar, a kao hirurg u Urgentnom centru prima 88.000 dinara. Ima polovinu dvosobnog stana, nema automobil, niti ušteđevinu. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prijavio je platu od 145.000 dinara, četvorosoban stan i štednju u bankama.

    Kad je reč o ministrima koji su to bili i u prošloj vladi, nove izveštaje Agenciji nisu podneli Rasim Ljajić, Lazar Krstić, Nikola Selaković, Ivan Tasovac, Aleksandar Vulin i Velimir Ilić. Nove izveštaje su podneli Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić i Vanja Udovičić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE