Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatsko-poljska električna lokomotiva

    Hrvatska kompanija Đuro Đaković i poljska firma Newag potpisale su u Zagrebu ugovor o saradnji u oblasti zajedničke proizvodnje električne lokomotive tipa E4ACU.

    Đuro Đaković Specijalna vozila, firma u sastavu Đuro Đaković Holdinga, i Newag potpisali su ugovor kojim se definiše višegodišnja saradnja na transferu visoko sofisticirane tehnologije, razmene iskustava i znanja u proizvodnji električnih lokomotiva, koje bi se prvi put proizvodile u Slavonskom Brodu.

    Ugovor hrvatske i poljske kompanije odnosi se na proizvodnju električne lokomotive E4ACU namenjene za vuču teretnih vagona do 3200 tona uz brzinu do 140 kilometara na sat, kao i putničkih vagona brzinom do 200 km/h.

    Iz Đure Đakovića ističu kako je ta lokomotiva najbolje ocenjena na međunarodnom sajmu INNOTRANS 2012. u Berlinu.

    Uz zajedničku proizvodnju i transfer napredne tehnologije i znanja za proizvodnju električnih lokomotiva, Đuro Đaković dobija mogućnost da lokomotive nudi i na trećim tržištima. Takođe, Newag će na poljskom i drugim tržištima nuditi teretne vagone Đure Đakovića.

    Đuro Đaković i Newag, kao dve kompanije iz Evropske unije, uspostavom ove saradnje iskazali su dugoročno opredeljenje zajedničke proizvodnje i prodaje lokomotiva na globalnim tržištima s ciljem da hrvatsko tržište bude početak saradnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE