Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italijanski traktor na tri točka iz Srbije?

    Italijanska kompanija SAI zaintresovana je za saradnju sa Prvom petoletkom iz Trstenika i kruševačkom industrijom mašina i komponenata 14. oktobar, rekao je prilikom obilaska tih fabrika vlasnik kompanije Piero Pecorari.

    Italijan je naveo da je Petoletka interesantna u domenu hidraulike, a 14.oktobar za priključne uređaje koji se proizvode u fabrici u Brusu.

    Ideja je, kako je naveo Pecorari, osvajanje proizvodnje traktora sa tri točka, a prema njegovoj proceni konkretizacija poslovnih projekata mogla bi da se ostvari tokom narednih tri do šest meseci.

    Sistem poslovanja bi bio koncipiran po principima usvajanja italijanske tehnologije, proizvodnje u Srbiji i izvoza na inostrano tržište, rekao je Pecorari.

    Prilikom obilaska terena, on je pokazao intresovanje i za mogućnosti trgovine svinjskim mesom odnosno uvoza svinjskog mesa u Italiju, kao i za proizvodnju peleta.

    Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović ukazao je da posebnu pažnju treba obratiti na marketing i brendiranje proizvoda. Sa olakšicama koje daje kruševačka lokalna samouprava, Pecorari je već upoznat tokom ranijih razgovora, rekao je on.

    On je naglasio da će uloga Regionalne privredne komore u Kruševcu biti takođe od velikog značaja, jer će se preko nje uspostaviti međusobni kontakti italijanskih i srpskih privrednika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE