Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Krstić: Olakšice za poslodavce su samo prve mere za smanjenje nezaposlenosti

    Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je danas u Skupštini Srbije da najavljene olakšice, kojima se poslodavci oslobađaju plaćanja dela poreza i doprinosa, predstavljaju samo uvod u agresivnu borbu protiv sive ekonomije.

    "Ovo je jedna stimulativna mera da se u narednih mesec dana svi koji su zaposleni "na crno" uvedu u knjige uz ovu olakšicu. Na taj način pružamo priliku da onima koji su zapošljavali "na crno" prihvate ovu meru pre nego što se krene vrlo agresivno sa promenama Zakona o poreskom postupku i administraciji i pratećih zakona, suzbijanja i borbe inspekcija protiv sive ekonomije", izjavio je Krstić poslanicima prilikom predstavljanja predloga izemena zakona o porezu na dohodak građana i izmene zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

    On je naveo i da se ovim zakonima daje olakšica za novo zapošljavanje u iznosu od 65 do 75 posto u zavisnosti od broja zaposlenih i da to samo po sebi nije "lek svih lekova za srpsku ekonomiju".

    Krstić je precizirao da je ovo samo jedna od nekoliko mera koje vlada preduzima kako bi smanjila nezaposlenost i suzbila sivu ekonomiju.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE