Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Država će pomoći najugroženijim poljoprivrednicima

    Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković rekla je danas da će država pomoći najugroženijim poljoprivrednim proizvodjačima da saniraju štete od poplava.

    Ona je za Radio-televiziju Srbije kazala da su padavine u prethodnom periodu već ugrozile poljoprivrednu proizvodnju jer nisu dozvolile da se završi setva, a da je posle najnovijeg talasa poplava neophodno da se usevi treći put zaseju.

    "Prioritet je spasavanje ljudskih života a nakon stabilizacije vremenskih prilika analiziraćemo stanje i učiniti sve što je u našoj moći da pomognemo", rekla je ministarka.

    Ona je navela da će rešavanje problema zapušenosti kanala biti jedan od prioriteta ministarstva i istakla da je to važno uraditi kako bi posledice u slučajevima elementarnih nepogoda bile svedene na najmanju meru.

    Kada je reč o subvencijama poljopriverednicima, Snežana Bogosavljević Bošković je navela da je upoznata sa primedbama na proceduru isplate i da će ministarstvo raditi na pojednostavljivanju dobijanja sredstava namenjenih za subvencije kako bi poljoprivrednici dobili ono što im po zakonu pripada.

    Ona je najavila da će ovih dana početi isplata subvencija u iznosu od 6.000 dinara po hektaru.

    Povodom bezbednosti hrane i problema sa inspekcijom koja treba da proverava kvalitet hrane, ministarka je kazala da je uverena da je hrana na tržištu Srbije bezbedna i da se kontroliše po uobičajenoj proceduri.

    "Naš cilj je da dostignemo standarde EU. U narednom periodu pojačanom kontrolom još više će na taj posao inspekcija obratiti pažnju kako bi i gradjani bili sigurni da kupuju bezbednu hranu", navela je ministarka.

    Ona je kazala da je za Srbiju izvoz organske hrane velika šansa.

    Ministarka je kazala da su predloženi državni sekretari u Ministarstvu poljoprivrede koji uskoro treba da budu imovini čime će se stvoriti uslovi da taj resor radi u punom kapacitetu.

    "Neki poslovi ne trpe odlaganje. Mnogo je oblasti u kojima moramo odmah da reagujemo", rekla je ministarka.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE