Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpske firme sa najvećim poreskim uplatama

    Firme biznismena Predraga Rankovića, Monus i Rubin, sa ukupno uplaćenih 7,2 milijarde dinara poreskih obaveza, u vrhu su spiska dvesta najvećih platiša u 2013. godini, a iza njega su kompanije Miodraga Kostića i Miroslava Miškovića, piše Blic.

    Iako najveći platiša među domaćim kapitalistima, Predrag Ranković Peconi se nije pojavio na velikom skupu koji je u ponedeljak održao premijer Aleksandar Vučić u Palati Srbija.

    Za razliku od njega, sastanak nije propustio biznismen Miodrag Kostić, iz čije se kompanije tokom prošle godine u državnu kasu slilo 3,3 milijarde dinara.

    Od Kostićevih firmi najviše je platila AIK banka, čak 1,38 milijardi dinara, zatim sledi Sunoko sa 1,2 milijarde i Carnex sa oko 730 miliona dinara.

    Veliki novac se slio u državnu kasu i iz kompanija Miroslava Miškovića, čiji je dolazak na Vučićev sastanak sa privrednicima mnoge iznenadio.

    Pročitajte i>>>Mišković vidi izlaz za Srbiju, odnos s Vučićem nebitan

    Njegove firme Delta agrar, Delta Generali, Delta DMD i Juhor na ime poreza, doprinosa i drugih nameta platile su oko 2,4 milijarde dinara.

    U prvoj petorci najvećih platiša među domaćim biznismenima su i vlasnici Viktorija grupe Milija Babović i Zoran Mitrović.

    Njihove kompanije Viktorija oil, Viktorija logistic, Sojaprotein i Fertil zajedno su uplatile na račun države 2,35 milijardi dinara.

    Sa iznosom od 1,65 milijardi dinara, među najvećim platišama našli su se i vlasnici Nelta i Neoplante Ranko Sočanac i Nebojša Šaponjić.

    Na listi 200 najvećih platiša osamdeset odsto čine stranci, slede državna preduzeća i veoma mali broj domaćih biznismena koji su kroz poreze i doprinose punili budžet.

    U prvih deset samo su dve kompanije u domaćem vlasništvu, jedna u državnom, a druga sa 6,3 milijarde dinara Rankovićev Monus.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE