Ovo je najbolja srednjoškolska preduzetnička ideja u regionu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo je najbolja srednjoškolska preduzetnička ideja u regionu

  Ideja o proizvodnji vina po recepturi sa austrijskog dvora sa početka 20. veka, osvojila je prvo mesto na takmičenju srednjoškolaca iz preduzetničkih veština „Poslovni izazov zapadnog Balkana”  održanom u Sarajevu.

  Pobednički tim činili su Monika iz Varaždina, Nasiha iz Sarajeva, Ana iz Andrijevice i Nemanja iz Medveđe, koji su se takmičili sa 80 vršnjaka iz 45 srednjih škola iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz saradnju Omladinske Informativne Agencije BiH, Socio-ekonomskog centra i Udruge Inicijativa, i finansijsku podršku Balkanskog fonda za demokratiju.

  Prvog dana takmičenja, učenici podeljeni u mešovite timove dobili su zadatak da kreiraju uslugu ili proizvod koji će biti inspirisani stogodišnjicom “Sarajevskog atentata” i iskoristi to kao poslovnu priliku. Drugog dana su žiriju prezentovali svoje biznis planove nakon čega je organizovana dodela nagrada pobednicima uz svečani koktel.

  „Super je što smo pobedili ali meni je još važnije što sada imam prijatelje po celom Balkanu! Ova tri dana u Sarajevu neću nikada zaboraviti”, izjavila je Ana Mitrović, učenica Srednje mješovite škole iz Andrijevice (Crna Gora) i članica pobedničkog tima.

  Ovo takmičenje ima za cilj da učenicima pruži uvid u savremeni način poslovanja i motiviše ih da razmišljaju proaktivno i svoje ideje sprovedu u delo. Takođe, takmičenje ističe važnost povezivanja mladih ljudi koji žive na teritoriji zapadnog Balkana i budi svest o neophodnosti zajedničkih aktivnosti na regionalnom nivou.

  Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji koja već 8 godina sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti u školama širom Srbije i jedna je od 123 nacionalne organizacije u okviru globalne mreže Junior Achievement Worldwide koja postoji od 1919. godine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE