Majka kao inspiracija za pokretanje biznisa
Eric Ripert jedan je od najvećih svetskih kuvara i vlasnik prestižnog restorana u Njujorku pod nazivom Le Bernardin.
Mnogi ljubitelji kanala 24Kitchen možda ga znaju po čestim gostovanjima u emisiji ’No Reservation’ Antoina Bourdena, a nedavno je za portal Inc. rekao šta ga je to podstreklo da uđe u preduzetništvo. Kako je otkrio novinarima ovog portala glavni razlog bila je njegova majka.
„Kao što sam o svom poslu učio od tri mentora koji su mi pomogli da napravim karijeru u ovom poslu, tako sam o preduzetništvu učio od moje majke. Još kada sam bio mlad, moja majka je usadila u mene osećaj za odgovornost i na njenom primeru me naučila kako da postanem lider. Moja majka je uspešno vodila poslove i kod kuće i na svom poslu u modu, pošto je vlasnik nekoliko butika. Njene aspiracije i ambicije mene su ohrabrile, čak i dok sam bio dete, ne samo da ostvarim svoje ciljeve, već i da postanem lider u onome što radim.“
Foto: YouTube