Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EBRD: Za dalje jačanje privatnog sektora u Srbiji

    Evropska banka za obnovu i razvoj će u naredne četiri godine nastojati da ubrza proces privatizacije u Srbiji, izjavio je direktor Kancelarije EBRD za Srbiju Matteo Patrone.

    U središtu pažnje ostaće strukturna unapređenja u agrobiznisu, kao i podrška modernizaciji sektora energetike i infrastrukture kroz podsticanje sve većeg učešća privatnog sektora u projektima, kazao je Patrone, predstavljajući nedavno usvojenu Strategiju EBRD za period 2014-2018. članicama Francusko-srpske privredne komore.

    U cilju poboljšanja stanja u bankarskom sektoru i produbljivanja finansijskog posredovanja, EBRD će blisko sarađivati sa vlastima u Srbiji, kao i međunarodnim finansijskim institucijama pružajući dugoročno finansiranje, najavljeno je na skupu kome je prisustvovalo oko 20 kompanija iz sektora infrastrukture, poljoprivrede, industrije i građevinarstva.

    Predstavnici francuskih kompanija poput Lafarge, Sladara Maltinex, Louis Berger, Sade/Veolia Water i Societe Generale, ali i ostale članice Francusko-srpske privredne komore, poput Pricewaterhouse Coopers, Elektrovat, Mellon group, posebno su bili zainteresovani za projekte javnog-privatnog partnerstva u srpskim opštinama.

    Oni su, kako je navedeno u saopštenju Francusko-srpske komore, zainteresovani i za pitanja garancija u izvođenju velikih infrastrukturnih projekata, kreditiranja projekata u obnovljivim energijama i podrške sektoru poljoprivrede, kao i za potencijal privatizacija preostalih velikih srpskih kompanija u što doglednijom roku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE