Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić i Dačić pričali o budućnosti

    Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne želi partijsku vladu, već da je cilj da se ujedini Srbija i uđe u teške reforme.

    On je, posle razgovora sa delegacijom koalicije SPS-PUPS-JS, rekao da je razgovarano o važnim i teškim pitanjima koja se pred Srbijom nalaze.

    "Mi ne želimo da formiramo partijsku vladu, naš cilj je da ujedinimo Srbiju i uđemo u teške reforme, i da napravimo od Srbije lidera u regionu", naglasio je Vučić.

    Teme razgovora bile su uglavnom vezane za privredu, naveo je Vučić naglasivši ponovo da nema povećanja javnog duga, ali je najavio da će Srbija dobiti značajne i velike infrastrukturne projekte, te da će za desetak dana biti potpisani koncesioni ugovori za velike poslove u toj oblasti.

    Naprednjaci su pregovore počeli juče susretom sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), koji su dobili poziv da učestvuju u novoj vladi, a lider SVM Ištvan Pastor najavio da je ta stranka spremna da bude partner u rešavanju problema u Srbiji. Poziv za razgovore o formiranju vlade u narednim danima stići će i predstavnicima Nove demokratske stranke (NDS).

    Dačić: S Vučićem o ekonomiji, ništa o ministrima

    Dačić je nakon sastanka s Vučićem rekao da su razgovarali uglavnom o ekonomiji, te da o ministarskim mestima nije bilo reči.

    "Mi smo spremni da preuzmemo svoj deo posla – da Srbija ne propusti priliku, već da zakorači većim korakom", poručio je Dačić dodajući da u dosadašnjoj saradnji u vladi nije napravljena nijedna greška kad je reč o putu kojim zemlja ide, ali da je sada prilika da se "zahvati ekonomija".

    Istakavši da su SPS, JS i PUPS pozitivno ocenile dosadašnju saradnju sa Vučićem i SNS, Dačić je naveo da su rezultati vlade bili dobri te da će oni moći da se ocene i u decenijama koje dolaze kao značajni.

    "Srbija je promenila sliku o sebi i danas se o Srbiji najlošije govori upravo u Srbiji. Sada je vreme da Srbija prestane sa tradicijom propuštenih prilika. Ponavljam našu želju i izražavamo našu političku spremnost da Srbija ne propusti priliku i da se razvija", istakao je Dačić.

    Svrha današnjeg sastanka, kako je objasnio, bila je da Vučić predloži plan i dodao da nije bilo reči o prošlim vremenima, već o budućnosti.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE