Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Draghi kulturno ignoriše MMF

    Predsednik Evropske centralne banke Mario Draghi zahvalio je Međunarodnom monetarnom fondu na velikodušnim savetima na polju monetarne politike, navodeći da će banka ipak reagovati prema sopstvenim procenama.

    MMF je bio veoma velikodušan u predlozima šta treba, odnosno šta ne treba da uradimo. Veoma smo zahvalni na tome. Ipak, stavovi našeg upravnog odbora nešto su drugačiji, rekao je Draghi.

    Draghi je, na konferenciji za štampu nakon sastanka ECB, istakao da MMF nema običaj da savetuje američkoj Upravi fedralnih rezervi šta da čini.

    Iskreno bih voleo da je MMF tako velikodušan i prema drugim monetarnim vlastima kao što je bio prema nama, kada je dao mišljenje dan pre sastanka monetarnog odbora ECB, rekao je Draghi.

    Direktorka MMF Christine Lagarde je u sredu poručila da je "neophodno" da ECB snizi ključnu kamatnu stopu da bi odagnala strahove od deflacije u evrozoni.

    ECB je zadržala ključnu stopu na nivou od 0,25 odsto, kao što se i očekivalo. Centralna banka je takođe zadržala marginalnu stopu kreditiranja od 0,75 odsto i stopu na depozite od nula odsto.

    Retki su tržišni igrači koji su očekivali da ECB olabavi monetarnu politiku u 18 zemalja evrozone, uprkos zabrinjavajuće niskom nivou inflacije u monetarnoj uniji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE