Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Proizvođači kablova kažnjeni zbog kartela

    Antimonopolsko telo Evropske unije kaznilo je s 302 miliona evra 11 proizvođača visokonaponskih kablova zbog udruživanja u kartel.

    Prema rečima komesara za konkurentnost EU Joaquina Almunie, te kompanije su "veoma dobro znale da je ilegalno to što su radile" i da su zato "radile u velikoj potaji".

    Evropska unija je saopštila da se šest evropskih kompanija, kao i tri iz Japana i dve iz Južne Koreje dogovorilo da među sobom raspodele kupce 10 godina od 1999. godine, s ciljem da se zaštite domaća tržišta.

    Kadgod bi japanske i korejske kompanije dobijale zahteve od evropskih kupaca, obavestili bi svoje evropske kolege i odbile ponudu, saopštila je Evropska komisija.

    Prema EU, predstavnici tih kompanija su se redovno sastajali u hotelima u Evropi i jugoistočnoj Aziji i dogovarali cene kako bi obezbedili da neka od njih ponudi najnižu a druge kupcima daju neprivlačne podatke.

    Podzemni i podvodni visokonaponski kablovi se obično koriste za povezivanje elektrana na mrežu ili međupovezivanje mreža između različitih zemalja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE