Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusi `odmeravaju` Železaru, ali nisu jedini

    Ruski Uralvagonzavod veoma je zainteresovan za poslovanje u Srbiji, a razmatra i saradnju sa Železarom u Smederevu, potvrđeno je u razgovoru predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa delegacijom ruske kompanije.

    Delegaciju Uralvagonzavoda je predvodio generalni direktor Oleg Sijenko koji je Nikoliću potvrdio da je kompanija veoma zainteresovana za poslovanje u Srbiji.

    Oni su aktivno uključeni u radove oko gasovoda Južni tok, a razmatraju i poslovanje sa železarom, na osnovu razgovora koje su vodili predsednici Tomislav Nikolić i Vladimir Putin, rekao je on.

    Kompanija Uralvagonzavod je, kako je istakao Sijenko, procenila da bi se poslovanje sa železarom u Smederevu mnogo više isplatilo nego investiranje u metalurški sektor u Belgiji i Francuskoj, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

    Nikolić je delegaciji Uralvagonzavoda preneo zadovoljstvo zbog njihove namere da posluju u Srbiji, koja kako je istakao, postaje zemlja koja pruža dobru perspektivu stranim partnerima.

    Kompanija Uralvagonzavod, koja spada među 100 najvećih vojno-industrijskih kompleksa u svetu, u oktobru 2012. godine pominjana je u medijima kao mogući kupac Železare Smederevo.

    Predstavnici kompanije su tada rekli da postoje dve varijante – prva da u projekat uđu zajedno sa Vladom Srbije, a druga da samostalno pristupe kupovini sto odsto akcija Železare.

    Nešto ranije, ministar privrede u tehničkoj vladi Igor Mirović potvrdio je da za smederevsku Železaru ima mnogo zainteresovanih kompanija, ali da je još rano govoriti o detaljima razgovora i bilo kakvim rezultatima o eventualnom strateškom partnerstvu.

    Mi u ovom trenutku finansijski i tehnički pomažemo opstanak Železare upravo da bi održali sistem i da bi nakon formiranja vlade mogli da ubrzamo realizaciju eventualnog strateškog partnerstva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE