Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grčkoj 6,3 milijarde evra pomoći

    Grčka će krajem aprila dobiti tranšu od 6,3 milijarde evra iz evropskog spasilačkog fonda, izjavio je šef Evrogrupe Jeroen Dijsselbloem.

    Prva tranša od 6,3 milijarde evra, koja će biti isplaćena krajem aprila, omogućiće Grčkoj da u maju servisira svoj dug, izjavio je Dijsselbloem na sastanku Evrogrupe u Atini, a prenosi France presse.

    On je naveo da će još dve rate pomoći od po milijardu evra biti isplaćene u junu i julu, dodajući da je dodela ovih sredstava povezana sa grčkim napretkom u pogledu sprovođenja obećanih reformi.

    Grčka je bila prva članica evrozone koja je 2010. dobila pomoć Evropske unije, Međunarodnog monetarnog fonda i Evropske centralne banke u visini od 110 milijardi evra.

    Nakon što nije uspela da stabilizuje javne finansije, Grčka se opasno približila izlasku iz evrozone, zbog čega je 2012. bila primorana da traži drugi paket pomoći, ali i otpis duga u rukama stranih poverilaca.

    Prema planu iz 2012. godine, MMF finansiranje grčke vlade bi trebalo da se nastavi do 2016. godine, dok bi pomoć EU i ECB-a trebalo da bude okončana ove godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE