Jasni Matić pritvor od 30 dana

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jasni Matić pritvor od 30 dana

  Jasni Matić i još trojici bivših rukovodilaca SIEPA, osumnjičenima za zloupotrebe službenog položaja, određen je pritvor do 30 dana. Pritvor je zatražilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, a odluku je doneo sudija za prethodni postupak.

  Sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu saslušao je osumnjičene i potom je doneo odluku o pritvoru, javlja RTS. Odluka je doneta zbog opasnosti da bi u toku istrage mogli da utiču na svedoke.

  Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević naveo je da se krivičnom prijavom Uprave kriminalističke policije njima na teret stavlja zloupotreba službenog položaja u SIEPA, jer su od 2006. do 2013. godine, neosnovanim isplatama po osnovu "ugovora o nepostojećim autorskim delima" oštetili budžet Srbije za oko 120 miliona dinara, a za sebe i druga lica pribavili imovinsku korist od 90 miliona dinara.

  Jasna Matić je bila direktorka Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza od 2004. do maja 2007. godine, Vesna Perić od maja 2007. do juna 2010. godine, Bojan Janković bio je zamenik direktora od 2007. do 2013. godine, dok je Božidar Laganin na mestu direktora bio je od jula 2010. do novembra 2013. godine.

  Matićeva je za ministarku za telekomunikacije u vladi Mirka Cvetkovića izabrana 7. jula 2008. godine.
  Prethodno je bila državni sekretar za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, kao izbor G-17 plus. Bila je i specijalni savetnik potpredsednika vlade Miroljuba Labusa.

  Povodom hapšenja čelnika SIEPA oglasio se i URS, koji je saopštio da ta stranka, ni ranije G-17 plus nikada nisu primili nijedan dinar od te agencije ili od nekog zaposlenog pojedinca u toj državnoj instituciji. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE