Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Domaći putari na Koridoru 11

    Domaći Energoprojekt potpisao je ugovor sa kineskom Shandong Hi-Speed Group o izgradnji Koridora 11 od Lajkovca do Ljiga, izjavio je ministar građevine Velimir Ilić dodajući da je kineski kredit od 301 miliona dolara postao aktivan.

    U izjavi za Tanjug, Ilić je podsetio da je kineskoj grupi, kao glavnom izvođaču, poverena izgradnja Koridora 11 od Obrenovca do Uba u dužini od 26 km i od Lajkovca do Ljiga od 24 km km, ističući da će Energoprojekt predvoditi konzorcijum srpskih preduzeća i da bi narednih dana trebalo da počnu radovi.

    Prema njegovim rečima, Shandong grupa će i na svojoj deonici uključivati srpske firme da joj pomažu. Ilić je istakao da je od prošle nedelje kredit Exim banke Kine potpuno aktivan i da novac možemo da povlačimo svakodnevno.

    Autoput od Obrenovca do Preljine biće završen za 32 ili najkasnije 34 meseca, s obzirom na to da se radovi odvijaju skoro 100 odsto u skladu sa planom, naveo je on i dodao da će na gradnji Koridora 11 od Beograda do Požege raditi oko 9.000 građevinara i putara.

    Što se tiče predviđenih koncesija od Surčina do Obrenovca i od Preljine do Požege, Ilić je rekao da će one biti pripremljene u narednih mesec i po do dva meseca.

    On je kazao da je u toku i izrada prostornog plana za gradnju Koridora 11 od Požege do Boljara na crnogorskoj granici i za tu deonicu partneri iz Emirata finansiraju projektnu dokumentaciju i pripremaju se za koncesiju.

    Gradnja Koridora 11 je trenutno najveće gradilište u Jugoistočnoj Evropi, naglasio je Ilić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE