Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Naftne kompanije za jednakost u isporuci goriva agraru

    Udruženje naftnih kompanija Srbije pozvalo je danas Ministarstvo poljoprivrede da svim benzinskim stanicama u Srbiji omogući prodaju regresiranog dizel-goriva za prolećne poljoprivredne radove i tako prepusti krajnjim korisnicima da sami izaberu benzinsku stanicu na kojoj će se snabdeti.

    "Na taj način će biti očuvano načelo ravnopravnosti učesnika na tržištu i biće obezbedjeno pouzdanije snabdevanje ratara, dinamikom koja prati intenzitet poljoprivrednih radova, uz najmanje troškove transporta za same poljoprivrednike", piše u saopštenju.

    Udruženje zamera Ministarstvu poljoprivrede što odugovlači donošenje Pravilnika kojim bi trebalo da utvrdi način ostvarivanja prava na regresiranu cenu dizel-goriva za poljoprivredne radove.

    Time se, kako je istaknuto "unosi nepotrebnu neizvesnost medju poljoprivredne proizvodjače i izaziva sumnja da će donošenje odluke u jeku setve, još jednom biti obrazloženje za aboliciju nedopustive tržisne anomalije kojom je nekoliko prethodnih godina sav promet bio preseljen na benzinske stanice ovlašćenog distributera".

    Dodaje se i da osim deklarativnog stava, "da teži da poljoprivrednicima obezbedi kvalitetnije snabdevanje dizel-gorivom, po najpovoljnijim cenama", Ministarstvo poljoprivrede mesecima nije uspelo da reši to pitanje, važno za poljoprivrednike, ali i za tržište derivata nafte.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE