Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Buffett izbio na drugo mesto najbogatijih

    Bogatstvo američkog milijardera Warrena Buffetta poraslo je 4,3 procenata u odnosu na početak godine i iznosi 63,4 milijarde dolara, čime je pretekao meksikanca Carlosa Slima i postao drugi najbogatiji čovek na svetu, prenosi Bloomberg.

    Buffettova kompanija Berkshire Hathaway objavila je 1. marta da je njen godišnji profit porastao na rekordnih 19,5 milijardi dolara, zahvaljujući dobrom poslovanju železničke kompanije Burlington Northern Santa Fe, koju je Buffett kupio 2010. godine.

    Slimovo (74) bogatstvo je od početka ove godine palo za 10,9 milijardi dolara, pošto su akcije njegove meksičke telekomunikacione kompanije America Mobile potonule za 14 odsto i sada se procenjuje na 62,9 milijardi dolara.

    Slima je u maju prošle godine sa pozicije nabogatijeg čoveka na svetu "skinuo" Bill Gates, pošto su meksički zakonodavci tada počeli da se obračunavaju sa manjkom konkurencije na telekomunikacionom tržištu.

    Prema Bloombergovom indeksu, neto bogatstvo Gatesa (58) iznosi 77,7 milijardi dolara. Amancio Ortega, 77-godišnji osnivač modne kuće Inditex, četvrti je najbogatiji čovek na svetu, sa bogatstvom od 60,3 milijarde dolara.

    Na Bloombergovoj listi se nalazi 300 milijardera, čije se celokupno bogatstvo procenjuje na 3.600 milijardi dolara.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE