Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ako SAD sankcionišu, Rusi konfiskuju

    Savet federacije Rusije, odnosno gornji dom parlamenta, priprema nacrt zakona koji predvidja konfiskaciju imovine, sredstava i računa evropskih i američkih kompanija, uključujući privatne, koje rade na ruskoj teritoriji, u slučaju uvođenja sankcija Rusiji, javile su ruske agencije.

    Nacrt zakona predviđa da takve mogućnosti dobiju predsednik i vlada kako bi se naš suverenitet zaštitio od nasrtaja, rekao je autor nacrta, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo, sudska i pravna pitanja i razvoj civilnog društva Andrei Klishas.

    Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u utorak, odgovarajući na pretnje Zapada sankcijama, da "o posledicama sankcija Rusiji treba da misle oni koji nemeravaju da ih uvode".

    Šteta će u globalnom svetu biti uzajamna, a pretnje Rusiji su kontraproduktivne i štetne, rekao je Putin. Rusija je, takođe, najavila i da će u slučaju sanckija SAD morati da odbaci dolar kao valutu.

    Trenutno, pravnici detaljno izučavaju pitanje koliko je mogućnost konfiskacije u skladu sa Ustavom Rusije. Ipak, ne sumnjamo da to odgovara evropskim standardima, rekao je Klishas i najavio da će to biti razmotreno i sa poslanicima Državne dume (donjeg doma parlamenta). 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE