Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Etihad najavio osnivanje Etihad Aviation Group

    Etihad Airways, nacionalni avio-prevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, najavio je naredni korak u svojoj dugoročnoj poslovnoj strategiji, stvaranjem Grupe Etihad Aviation, nove strukture koja će da označi prelazak sa jedne avio kompanije, na širu globalnu grupu koja se bavi avioprevozom. 

    Nova struktura Grupe Etihad Aviation, na čijem čelu je James Hogan, predsednik i generalni direktor grupe, razdvaja funkcije koje se odnose čisto na Etihad Airways, i one koje su potrebne da se uspostavi veza sa zavisnim kompanijama, zajedničkim kompanijama i partnerima u koje je uložen kapital, i da se podrže uspeh i rast svih njih.

    Uvedena je nova funkcija direktora operative Etihad Airwaysa da bi se nadgledalo svakodnevno vođenje posla osnovne delatnosti aviokompanije. Trenutno je u toku odabir kandidata za ovo mesto, a onaj koji bude izabran će nadgledati glavne oblasti marketinga, prodaju, operativu, tehničke poslove, kargo, letačke poslove, usluge za goste/putnike, iskustvo gostiju kao i bezbednost i kvalitet.

    Uz svoju osnovnu aviokompaniju Grupa Etihad Aviation uključuje i jedno odeljenje koje koordinira i upravlja investicijama Etihada u partnerske kompanije u koje je uložen kapital, a nova funkcija direktora operacija za partnere za kapitalne investicije uvodi se u okviru nove strukture kako bi se obezbedila kontinuirana veza između aviokompanije i njenih vlasničkih partnera.

    Lice na ovom položaju će biti odgovorno da prvo prepozna i realizuje koristi od sinergije u celom savezu partnera, i direktno će biti odgovorno za Air Seychelles i Air Serbia u kojima Etihad Airways ima i menadžersku odgovornost. U toku je odabir kandidata za ovo mesto.

    Ključni element u novoj strukturi je osnivanje Grupe Hala, na čijem čelu se nalazi Peter Baumgartner, glavni direktor operative Grupe Hala, koji je ranije bio direktor komercijale za  Etihad Airways. Grupa Hala je osnovana jer su prepoznate komercijalne mogućnosti ovog avio-prevoznika koje su prerasle sam avio prevoz i ušle u šire poslove putovanja i ugostiteljstva. 

    “Ovo su veoma uzbudljive, nove stvari za naš biznis, a snažni tim koji smo stvorili u ovoj novoj strukturi će u mnogome da poveća i ojača način na koji radimo u harmoničnom odnosu sa partnerskim avio-prevoznicima i zavisnim kompanijama. Ovo će obezbediti da sarađujemo tesnije nego ikada pre, da maksimalno iskoristimo nove mogućnosti i obezbedimo profitabilniju budućnost za Etihad Airways i šire članove Grupe Etihad Aviation, a da istovremeno ispunimo ambiciozne ciljeve vezane za prihod, troškove i koristi od sinergije”, naveo je Hogan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE