Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sistem za iPhone u automobilima

    Kompanija Apple pokreće novi sistem integracije iPhonea s informacionim sistemima u automobilima, CarPlay, a reč je o pametnijem, sigurnijem i zabavnijem načinu korišćenja pametnih telefona u vozilima.

    CarPlay je dizajniran kako bi vozačima pružio neverovatno iskustvo korišćenja telefona u autu, navodi Greg Joswiak iz Applea. Zasniva se na glasovnom upravljanju i saradnje sa Siri, radi sigurnijeg odgovora na pozive, slanja poruke ili puštanja muzike.

    Sistemu CarPlay bi se trebalo moći pristupiti preko ekrana ili pritiskom za aktivaciju Siri na volanu. Bitan deo sistema biće i Appleove karte koje bi trebale predvideti vaša odredišta i pružiti informacije o rutama, uslovima na putevima.

    CarPlay će se predstaviti na salonu automobila u ŽeneviU Ženevi, na vozilima Ferrarija, Mercedesa i Volvoa, a kasnije stiže u BMW, Ford, GM-, Hondu, Hyundai, Jaguar, Kiu, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot Citroen grupe, Subaru, Suzuki i Toyotu.

    CarPlay će dolaziti kao nadogradnja na iOS 7, a radi s iPhone 5, 5S i 5C uređajima i biće dostupan u nekim modelima automobila koji stižu ove godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE