Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za jug Srbije 640 miliona dinara

    Ministarstvo regionalnog razvoja uručilo je predstavnicima devet gradova i opština s juga Srbije rešenja o dodeli novca za projekte u okviru Programa "Gradimo zajedno", vrednih skoro 640 miliona dinara.

    Cilj programa mera za unapređenje lokalne i regionalne infrastrukture je poboljšanje uslova za život i rad građana. Rešenja je u Pirotu gradonačelnicima i predsednicima opština uručio ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović.

    Vrednost projekata u Vlasotincu, Vladičinom Hanu, Vranju, Merošini, Trgovištu, Pirotu, Kuršumliji, Dimitrovgradu i Gadžinom Hanu, veća je od 637 miliona dinara.

    Od toga je više od 370 miliona dinara obezbedilo Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave iz kredita Evropske investicione banke. Ostala sredstva su iz budžeta lokalnih samouprava.

    Mirović je istakao da će Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave i dalje pomagati manje razvijene opštine da bi se smanjile razlike među regionima.

    Kako je istakao, važno je da se na vreme pripremi dokumentacija i da krajem marta ili početkom aprila, kada počne građevinska sezona, bude sve spremno i da u toku aprila započnu radovi.

    Ministarstvo Regionalnog razvoja je u budžetu za ovu godinu namenilo vise od 230 miliona dinara za sufinansiranje projekata u okviru ovog programa. Konkurs za prijavu projekata je završen 21. februara.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE