Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    DSS: Za agrar odvojiti 5% republičkog budžeta

    Demokratska strana Srbije obećala je juče da će ukoliko bude na vlasti agrarni budžet biti mnogo veći nego pre, da će iznositi pet odsto od celokupnog državnog budžeta kao i da će se založiti za ukidanje solidarnog poreza.

    Marko Milutinović  član Predsedništva DSS je rekao i da je krajnje vreme da se proglasi politička neutralnost i prekine proces evropskih integracija zbog čega srpska privreda i poljoprivreda trpe ogromnu štetu.

    Prema njegovi mrečima, zbog velikih gubitaka u privredi i poljoprivredi zbog procesa evropskih integracija vlast je uvela solidarni porez "čiji efekti su manji od očekivanih". On je istakao i da zbog tog poreza trpe zaposleni u zdravstvu, školstvu i pravosuđu.

    Milutinović je objasnio i da se DSS zalaže za saradanju i sa državama EU, ali na osnovu jasnih bilateralnih sporazuma i u obostranom interesu kao i za veću saradnju sa ruskim i evroazijskim tržištima.

    On je ponovio i da se DSS protivi prodaji poljoprivrednog zemljišta strancima kao i da se protivi uvozu i promenu genetski modifikovanih proizvoda. Prema njegovim rečima, zbog evropskih integracija i Sporazuma o stabilizaciji pridruživanju (SSP) domaća privreda i poljoprivreda trpe ogromnu štetu a Srbija je zbog jednostrane primena S SP izgubila 1,5 milijardi evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE