Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jovanović: LDP garant reformi

    Liberali će se sa građanima dogovorati oko pokretanja fabrika, novih bolnica, škola, oko ekonomije u kojoj će država štedeti, zakona koje je neophodno doneti, rekao je Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije.

    “Mi smo garant reformi. Sa kim god da smo u koaliciji, mi ćemo biti energija te koalicije, mi ćemo voditi tu koaliciju ka cilju o kom smo se dogovorili s ljudima” – naglasio je lider LDP-a u Beloj Palanci.

    Govoreći o situaciji u zdravstvu, Jovanović je rekao da zdravstvo mora da bude efikasno, svima dostupno i pravedno i da lečenje ne može više da bude privilegija. On je istakao da LDP zna kako da organizuje zdravstveni sistem tako da on bude uspešan, jer  Srbija ima odlične lekare, ali ih sistem onemogućava da pomognu pacijentima na najbolji mogući način budući da lekari moraju više vremena da provode popunjavajući kartone i baveći se birokratijom, nego lečeći pacijente. 

    LDP će, kako je rekao, insistirati i da se obrazovni sistem promeni. "Ni matura ne može  da se organizuje, da ne govorimo da Srbija u kojoj decu maltretiraju da uče naizust kojekakve gluposti koje im nikada u životu neće trebati, u kojoj decu maltretiraju školskim metodama iz pretprošlog veka, da je takva Srbija pri dnu liste znanja, ne samo u Evropi, nego i u svetu, uključivši afričke i azijske zemlje", rekao je Jovanovoć, ističući da su deca pametna, a da je sistem taj koji treba promeniti.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE