Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vatikan ukida prekovremeni rad

    Sveta Stolica je zbog štednje odlučila da prekine sa zapošljavanjem i prekovremenim radom svojih zaposlenih koji su, zbog aktivnosti pape Franje, došli u situaciji da moraju više da rade.

    Iz centralne uprave Svete Stolice upućeno je pismo čelnicima dvadesetak kongregacija i papinskih veća, zatraživši da obustave zapošljavanje i prekovremeni rad zaposlenika, otkriva agencija I. Media prenoseći vatikanske izvore.

    Uz štednju koja će se time postići, ovom odlukom želi da se zaustave kadrovske promene u Vatikanu, u očekivanju budućih velikih promena, saznaje ta agencija specijalizovana za Vatikan.

    Po informacijama koje je objavio italijanski dnevnik Il Messaggero, u cirkularnom pismu koje je potpisao kardinal Pietro Parolin, traži se od čelnika Kurije da prekinu zapošljavanje, da ne produžavaju radne ugovore i da ne dopuštaju prekovremeni rad i rad nedeljom.

    Svrha je ograničiti troškove osoblja, imajući u vidu finansijske planove Svete Stolice za 2014, bez otpuštanja i drugih mera koje bi zaposlene mogle dovesti u težak položaj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE