Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tomić: Simpo zbog Radulovića `izgubio` Francusku i Skandinaviju

    Kompanija Simpo ispunila je sve obaveze po Protokolu sa bivšim Ministarstvom finansija i privrede i zaključku Vlade Srbije iz 2012, kaže direktor kompanije Dragan Tomić koji pritom, optužuje bivšeg ministra Sašu Radulovića da je odbio da prizna taj protokol.

    U intevjuu za novi broj Nedeljnika, on je optužio Radulovića da je odbio da prizna taj protokol i da je "postavio nove zahteve, koji čitava četiri meseca potpuno blokiraju rad Simpa".

    Tomić je napomenuo da Protokol predviđa konverziju Simpovih obaveza državi u kapital države i davanje garancije za normalno funkcionisanje proizvodnje.

    Prema njegovim rečima, Simpu nisu bile "oproštene" obaveze, niti je ta kompanija samovoljno odbila da ih plaća, već je zakonski regulisano da će one biti u celosti izmirene okončanjem procesa privatizacije.

    Simpo je zbog "trzavica" sa Radulovićem, prema rečima Tomića, izgubio celo francusko i skandinavsko tržište, što je, kako je rekao, veći gubitak od onog prouzrokovanog time što Simpo ne radi četiri meseca, a 4.300 radnika ne prima plate.

    "Francuzi ne samo da više neće da rade s nama, nego će nas tužiti za odštetu koju su pretrpeli zato što su kupcima uzeli pare, a nisu mogli da isporuče našu robu", naveo je predsednik Simpa.

    On je istakao da je sa Vladom Srbije dogovoreno da Simpo pokrene proizvodnju. Nadam se da ćemo uspeti da se vratimo na evropska tržišta. Nastavićemo saradnju s Ikeom, Kikom i drugim dugogodišnjim partnerima, rekao je Tomić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE