Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Do kraja godine NCR zapošljava 2.000 ljudi

    Srbija će biti dobro mesto za investitore, nećemo ih izbacivati već privlačiti, rekao vicepremijer Aleksandar Vučić prilikom posete kompaniji NCR Corporation u kojoj će, kako kaže, do kraja godine biti zaposleno dve hiljade ljudi.

    Vučić je zahvalio američkom ambasadoru i predstavnicima te kompanije, u kojoj je trenutno 900 zaposlenih, na tome što su otvorili regionalni centar u Beogradu. Do kraja godine ovde treba da radi dve hiljade visokoškolovanih ljudi, rekao je Vučić.

    Istakao je da je Vlada Srbije spremna da pomogne svim stranim kompanijama koje posluju u Srbiji, podsticajima za zapošljavanje i poreskim olakšicama.

    Srbija će biti dobro mesto za investitore, nećemo ih izbacivati niti odbijati već, naprotiv, privlačiti, rekao je Vučić i istakao da će vlada reagovati brzo kako bi obezbedila uslove za zapošljavanje mladih.

    Jedan od problema koji, rekao je, ne može tako brzo da se reši, jeste i problem obrazovanja. Prema njegovim rečima, obrazovni sistem treba da se promeni tako da bude tržišno orijentisan.

    Vučić je rekao da u Srbiji žive visokoobrazovani mladi ljudi koji se razumeju u informatičke tehnologije i logistiku i znaju šta treba da urade u tim oblastima i kako da primene svoje znanje.

    Potrebne su promene u obrazovnom sistemu, koje moraju da budu ozbiljne, duboke i temeljne. "Nadam se da ćemo proizvoditi stručnjake i da ih imamo i za izvoz, ali u narednom kratkom periodu teško da ćemo moći to da ostvarimo", ocenio je Vučić.

    Prema rečima izvršnog potpredsednika NCR Petera Dorsmana, jako partnerstvo sa srpskom vladom i njena podrška, omogućili su da se formira napredni Centar za koordinaciju poslovanja u Beogradu, koji će do kraja godine zapošljavati oko 2.000 ljudi.

    Ovo je naše treće proširivanje u Srbiji zbog čega zahvaljujemo srpskoj vladi, jer je njena posvećenost našem poslovanju od ključnog značaja", rekao je Dorsman, ističući da je centar NCR u Beogradu od ključnog značaja za poslovanje kompanije.

    "Zaposlili smo u Srbiji veoma talentovan kadar. Naši zaposleni govore po više jezika, poseduju visoko obrazovanje, a u neretko i velike tehničke veštine i veštine upravljanja", rekao je Dorsman.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE