Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ugovor Rusije i Egipta o kupovini oružja vrednog tri milijarde evra

    Rusija je sa Egiptom parafirala ugovor o kupovini lovaca MiG-29M/M2, sistema PVO, helikoptera Mi-35 i druge vojne opreme, municije i lakog naoružanja vrednih više od tri milijarde dolara, objavio je list Vedomosti.

    Ugovori o prodaji naoružanja i vojne opreme vredne u vrednosti od preko 3 milijarde dolara su već parafirani ili potpisani, rekli su za Vedomosti dva izvora iz ruske vojne industrije.

    Kako su objavili egipatski mediji, ove ugovore će isplatiti Saudijska Arabija i UAE. Ekspert Centra za analizu strategije i tehnologije Ruslan Alijev je rekao da je Saudijska Arabija sa Rusijom pre mnogo godina razgovarala o kupovini ove opreme.

    Vedomosti su objavile vest o parafiranju ugovora dan posle sastanka Vladimira Putina sa ministrom odbrane i prvim zamenikom premijera Abdel Fattah al-Sisijem i ministrom instranih poslova Nabilom Fahmijem.

    SAD su u oktobru prošle godine objavila odluku o smanjenju vojne pomoći Egiptu prema zakonu o uskraćivanju pomoći zemljama u kojima je došlo do prevrata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE