Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Humor koji zgražava i upozorava: Čuveni komičar o svakom od nas

    Nad humorom Georgea Carlina mnogi su se zgražavali, ali bi ga kasnije zavoleli. Bio je poznat stand-up komičar, ali pre svega ’crni’ kritičar društva, Amerike ispred svega. „Volim da uznemirim ljude, da vidim gde je njihova granica prihvatljivog, da tu granicu prekoračim i da ih onda prevedem preko te granice kako bi im na kraju bilo drago što se sve to desilo“, Carlin je opisivao svoj rad.

    U TV i radio emisijama, u svojim knjigama i nastupima šokirao je publiku, ali se uvek tražila karta više. Zbog poznatog nastupa ’Sedam psovki’ čak je dospeo i do Vrhuvnog suda Amerike, naravno, na temu cenzure. Njegova čuvena izjava da ’..roditi se na planeti Zemlji znači kupiti kartu za cirkus nakaza, a roditi se u Americi znači kupiti kartu u prvom redu…’, između ostalog je ostala zapamćena i obeležila je njegove kritike društva u kojem živimo. Dobio je dve Grammy nagrade, holivudsku zvezdu slavnih, nagradu Mark Twain za američki humor. Umro je 2008.

    Kritikovao je savremenu opsednutost trošenjem, bezbednošću, decom, klasnim razlikama, religijom, ratovima, katastrofama, uništavanje prirode, zagađivanje i seču šuma. Tražio je da se njegov stav ne meša sa ciničnim jer „…pravi cinik je onaj koji vam kaže da će sve biti u redu!“, govorio je. Ovo je jedan od čuvenijih citata kojem se treba povremeno vratiti:

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE