Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otkrijte sedam stvari koje niste znali o prvom čoveku Microsofta

    Kompanija Microsoft je objavila prošle nedelje da je na mesto izvršnog direktora kompanije, kao naslednik Ballmera, postavljen Satya Nadella, čovek sa 22 godine radnog staža u Microsoftu. Nadella je pre ove pozicije, bio na funkciji izvršnog potpredsednika Microsoft Cloud and Enterprise grupe. Bio je, kako tvrde iz kompanije, logičan izbor, najpre zbog jakih inženjerskih veština, jasne poslovne vizije i sposobnosti da ujedini ljude. Poznat je i kao osoba blage naravi, koja se kloni sukoba i čuva svoju privatnost.

    Nedavno je Business Insider objavio one manje poznate činjenice o Nadella-i, kako sebe opisuje, čemu ne može da odoli i koji to događaj nikada neće zaboraviti.

    1. Kao veliki fan kriketa tvrdi da je ovaj sport temelj njegovog načina poslovanja

    U razgovoru za Deccan Chronicle prošlog leta, Nadella je objasnio kako je zapravo igrajući kriket najviše naučio o timskom radu i liderstvu. Podsetio se i jedne utakmice koju nikada neće zaboraviti: „Kapiten tima je primetio da ne napadam dobro. Sledeći napad je preuzeo na sebe i doneo nam preko potreban poen. Nakon toga mi je vratio loptu za sledeći napad. To je događaj koji nikada neću zaboraviti. Zašto je baš tako postupio? Jel to ono što vođa treba da uradi? Da pokaže i baci nazad u vatru."

    2. Oženio je ljubav iz srednje škole

    Po pisanju časopisa The Times of India, Nadella je svoju ženu Anupuma upoznao dok su još oboje bili đaci Hyderabad državne srednje škole. Danas su 22 godine u braku i imaju troje dece.

    3. U slobodno vreme pohađa online kurseve

    U prvom email-u koji je zaposlenima posalo kao izvršni direktor Microsofta, Nadella je sebe opisao kao doživotnog učenika, koji kupuje više knjiga i upisuje više online kurseva nego što će ikada moći da završi.

    "Neverovatno sam ambiciozan u tih jedinih 15 minuta slobodnog vremena koje imam ujutru. Slušam časove neuronauke ili već nešto drugo.“

    4. Obožava poeziju koja je za njega poput kodiranja

    „Nešto što proza opisuje u mnogo, mnogo rečenica na mnogo strana, poezija sažme u nekoliko redova i sačuva suštinu. Isto je i sa kodiranjem, poenta je u kompresiji. Najbolji kod dođe kao poezija.“, izjavio je za Politico.

    5. Slatkom ne može da odoli

    The Times of India otkriva šta je slaba strana prvog čoveka Microsofta – slatkiši. Prijatelji ga uvek dočekuju dobro opremljeni kolačima.

    Srećom, pa je i veliki je ljubitelj džogiranja, u suprotnom bi mu linija stradala.

    6. ’Tvituje’ samo u slučaju nužde

    Nije tajna da ne voli da otkriva svoju privatnost. Ali iznenađuje da je na društvenoj mreži Twitter, i pored 111.000 pratioca, ’tvitovao’ samo 27 puta od kad je februara 2009. otvorio nalog. Po stupanju na novu dužnost, rekao je da će biti redovniji.

    7. Jedan je od najuticajnijih Indijaca u poslovnom svetu

    Postavljanje na čelo kompanije Microsoft, uvrstilo je Nadella, zajedno sa izvršnom direktorkom PepsiCo Indra Nooyi, među Indijce koji su došli do samog vrha najvećih američkih korporacija.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE