Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nestle ulaže u negu kože

    Upravni odbor kompanije Nestle odobrio je prodaju akcija L'Oreala, od čega će deo prihoda iskoristiti za kupovinu 50 odsto udela u farmaceutskoj kompaniji specijalizovanoj za medicinske tretmane kože Galderma.

    Nestle će tako postati stopostotni vlasnik ove kompanije, koja će formirati fondaciju za novi Nestle Skin Health, saopšteno je iz švajcarske kompanije.

    U skladu s ovom strategijom, Nestle je odobrio stratešku transakciju kojom će L'Oreal otkupiti osam odsto svojih akcija vrednih 48,5 miliona evra od vodeće svetske prehrambene firme.

    Predsedavajući Nestlea Peter Brabeck-Letmathe, ukazao je da će ta kompanija sticanjem 50 odsto udela u Galdermi, nastaviti strateški razvoj u oblasti ishrane, zdravlja i zdravih životnih navika širenjem aktivnosti na polju medicinske nege kože.

    Nestle Skin Health će biti ćerka kompanija, u potpunosti u vlasništvu Nestlea, imaće sopstveni upravni odbor i sedište u Lozani. Takođe, Nestle će pripojiti i kompaniju Bubchen i njihovu delatnost u oblasti nege kože za decu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE