Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Deutsche Telekom preuzima češki T-Mobile

    Deutsche Telekom objavio je da će platiti 800 miliona evra za punu kontrolu nad češkom podružnicom T-Mobile Czech Republic u sklopu integracije strukture mobilnih mreža i fiksnih telefonskih linija u Evropi.

    Deutsche Telekom kupiće preostalih 39,23 odsto udela od konzorcijuma ulagača na čelu s investicionom grupom Mid Europa Partners, saopštila je nemačka telekomunikaciona grupa.

    Kupovina dionica prirodan je korak u procesu transformacije Deutsche Telekoma u panevropskog operatera, izjavila je Claudia Nemat, članica DT uprave za Evropu i za tehnologiju.

    Nastavljenom integracijom T-Systems Czech Republica i planiranim spajanjem sa češkim poslovanjem GTS Groupa češki T-Mobile je na jasnom strateškom putu proširivanja kapaciteta u segmentu fiksne telefonije i jačanja tržišne pozicije u segmentu B2B (business to business)", dodaje Nemat.

    Prošle godine Deutsche Telekom je kupio GTS Central Europe za 546 miliona evra, proširivši se time na poslovanje s infrastrukturom i fiksnom telefonijom baziranom na optičkim kablovima na području istočne Evrope.

    U Deutsche Telekomu napominju da nova akvizicija, koju još moraju odobriti regulatori, neće uticati na prihode i dobit pre kamata, poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) jer je češki T-Mobile već u potpunosti konsolidovan.

    Transakcija će omogućiti Deutsche Telekomu da pojednostavi kapitalnu i upravljačku strukturu češke podružnice i uštedeti im isplatu godišnje dividende manjinskim deoničarima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE