Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Porodični uspeh: Ćerka milijardera među najboljim filmskim producentima

    Da iver ne pada daleko od klade, dokazuje i priča iz SAD. Megan Elisson, ćerka milijardera Larry Ellisona, vlasnika kompanije Oracle, postala je prva žena filmski producent koja će u jednoj godini imati čak dva filma na ovogodišnjoj dodeli Oskara.

    Sa dva filma, ’Her’ (koji možete videti na ovogodišnjem FEST-u) i ’American Hustle’,  ušla je u društvo samo tri producenta koja su to uspela među kojima je i Francis Ford Coppola.

    Ono što je još zapanjujuće je to što će ova dva filma imati ukupno 17 nominacija za Oskara, što je apsolutni rekord, jer je na drugom mestu ostavila producenta Harvey Weinsteina koji ih je sa tri filma imao  ’samo’ osam.

    Međutim, ovo nije prvi put da je Megan na ovoj svečanosti. Njena producentska kuća Annapurna Pictures dovela je na završnu svečanost desetine filmova, sa 35 nominacija, među kojima je i prošlogodišnji kandidat za najbolji film ’Zero Dark Thirty’. Ovaj film zajedno sa ’American Hustler’ i filmom ’The Master’ doneo je na blagajnama prihode od 290 miliona dolara. Zato je neki mediji zovu i 'novi super producent'.

    Meganin brat David, takođe je producent, a za razliku od sestre on više voli akcione filmove. Neki od njegovih najuspešnijih su ’World War Z’ i nastavak Nemoguće misije ’ Ghost Protocol’.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE