Odložena primena novih računa za struju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odložena primena novih računa za struju

  Privredno društvo EPS Snabdevanje je odložilo primenu novog izgleda računa za električnu energiju, jer je najvažnije da se kupci uvere u tačnost računa, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

  Kako se navodi u saopštenju, ta odluka je doneta kako bi kupci račune za struju potrošenu u januaru mogli lakše da uporede sa ranijim računima i da ne bi bili zbunjeni novim izgledom i rasporedom stavki na računu.

  "Prioritet za izradu januarskog računa je tačnost obračuna kako bi se otklonila i najmanja sumnja u njihovu ispravnost", rekao je vršilac dužnosti direktora EPS Snabdevanja Željko Marković.

  Marković je rekao da su zbog zabeleženog povećanja broja reklamacija na decembarske račune za struju uvedene dodatne mere kontrole očitavanja i obračuna i da pojedinačne greške, čiji je uzrok bio isključivo ljudski faktor, sada ne bi smele da se ponove.

  Očitavanje januarske potrošnje trajalo je od 1. do 5. februara uz duple kontrole čitača, navodi se u saopštenju i dodaje da je u u tom periodu očitano je 97 odsto brojila.

  Ističe se da je tri odsto mernih mesta bilo je nepristupačno i će ta brojila biti očitana u najkraćem mogućem roku.

  Kontrola je u 0,4 odsto slučajeva utvrdila grešku koja je odmah ispravljena, a većih nepravilnosti nije bilo. U Kragujevcu je zabeležen napad na čitača kojeg je prilikom očitavanja pretukla grupa navijača.

  Od 3,5 miliona brojila, na decembarski račun primljeno je 48.494 reklamacija, što je 1,5 odsto od ukupnog broja računa.

  Polovina podnetih reklamacija bila je opravdana i računi su ispravljeni, naveli u EPS-u u okviru kojeg posluje EPS snabdevanje.

  EPS je pozivao sve kupce da, ako imaju bilo kakvu sumnju na januarske račune čija je isporuka počela, podnesu prigovor na šalterima za reklamacije u lokalnim distribucijama.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE