Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Panamski kanal (ni)je zaustavljen

    Posle medijskih informacija da su zaustavljeni radovi na proširenju Panamskog kanala, najnovije reakcije stižu od neimenovanih izvora španske kompanije Sacyr SA, koji negiraju da su radovi prekinuti.

    Radovi na proširenju Panamskog kanala nisu prekinuti, izjavio je izvor iz Sacyr SA, negirajući tvrdnje uprave kanala da su radovi zaustavljeni nakon prekida pregovora o rešavanju spora oko probijanja budžeta za 1,6 milijardi dolara.

    Radovi su u toku, a pregovori između izvođača radova i Uprave panamskog kanala su otvoreni, rekao je za France presse izvor iz španske firme koji je želeo da ostane anoniman.

    Svetske agencije objavljuju oprečne informacije o tome da li su radovi na ambicioznom projektu proširenja Panamskog kanala zaustavljeni.

    Administrator kanala Jorge Quijano izjavio je da su radovi prekinuti i da će pauza vlastima dati vremena da analiziraju kako nastaviti sa projektom širenja kanala.

    Konzorcijum na čelu sa španskom firmom Sacyr SA navodi da su pregovori zapeli oko pitanja kako finansirati neplanirane dodatne troškove.

    Konzorcijum i Uprava Panamskog kanala međusobno se okrivljuju za prekoračenje budžeta, a izvođači radova za dodatne troškove krive panamsku Vladu, navodeći da nije sprovela precizna istraživanja terena.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE