Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bloomberg izaslanik UN za klimatske promene

    Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-moon postavio je doskorašnjeg gradonačelnika Njujorka Michaela Bloomberga za svog specijalnog izaslanika za gradove i klimatske promene.

    Bloomberg će pomagati Banu u razgovorma s gradonačelnicima i drugima u "jačanju političke volje i mobilizaciji gradova u okviru njegove dugoročne strategije da se povećaju napori za suočavanje s klimatskim promenama", rekao je portparol UN.

    Bloomberg je bio gradonačelnik Njujorka u tri mandata do 1. januara ove godine. Taj biznismen, milijarder i filantrop koji je ušao u politiku, za 12 godina vođenja Njujorka u fokusu je imao borbu protiv klimatskih promena i zagađenja.

    Često je govorio kako bi gradovi trebalo da rešavaju pitanje sve brojnijeg stanovništva. Bloomberg bi trebalo da bude jedan od domaćina samita gradonačelnika svetskih metropola koji se zalažu za smanjenje emisije štetnih gasova "C40" u Johanesburgu od 4. do 6. februara.

    On će na samitu predati predsedavanje gradonačelniku Rio da Žaneira. Bloomberg je prošle godine rekao da je kvalitet vazduha u Njujorku najviši za 50 godina i da je to najčistiji gradski vazduh u Americi.

    Foto: Facebook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE