Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Angus ulaže u srpsku industriju mesa

    Nemački koncern Angus group zainteresovan je za investiranje u proizvodnju mesa u Srbiji zajedno sa srpskim poljoprivrednicima, uz povoljne kredite kod Nemačke razvojne banke KFW.

    U svakoj zemlji u kojoj smo počeli naš sistem proizvodnje vrlo brzo je porasla potražnja za tim mesom. Angus se bavi sistemskim rešenjima uzgoja stoke, od proizvodnje do mesa na tanjiru, izjavio je predsednik Angus grupe Bernhard Delle u Privrednoj komori Beograda.

    Delle je kazao da će u narednih nekoliko dana obilaziti lokacije pogodne za pokretanje proizvodnje mesa i najpre će posetiti Sremsku Mitrovicu, Valjevo i Bečej, gde bi prema njihovim i informacijama i proceni najbrže mogla da se započne proizvodnja.

    Naš cilj je da više za EU ne uvozimo meso sa raznih kontinenata već da EU proizvodi za svoje sopstvene potrebe. Došli smo u Srbiju zato što Angus govedina traži dobre pašnjake i daje najkvalitetnije meso, rekao je on.

    Predsednik Zadružnog saveza Beograda u Privrednoj komori Beograda Velimir Radojević je rekao da je juneće meso zaista jedan od retkih proizvoda u Srbiji koji ima komparativne prednosti.

    On je istakao da Srbija ima sve uslove za proizvodnju junećeg mesa, stočnu hranu, 1,4 miliona izuzetno kvalitetnih travnjaka, kapacitete, tradiciju i drugo, "što sve govori da je Srbija područje bogom-dano za razvoj stočarstva".

    Uprkos tome imamo stalan pad proizvodnje junećeg mesa. Ova ponuda Angus grupe dolazi u pravom trenutku, naglasio je Radojević i napomenuo da je program Angusa veoma pogodan za uključivanje sitnih poljoprivrednih proizvođača.

    Sastanku u Privrednoj komori Beograda su prisustvovali i predstavnici stočarske agencije Stelon koja će, zajedno sa Angus koncernom ponuditi srpskim poljoprivrednim gazdinstvima i zadrugama partnerstvo u proizvodnji stoke, uz obezbeđenje povoljnih kredita kod KFW.

    Nemački partneri najavili su i dodatna novčana sredstva vezana za početak proizvodnje, gde bi se pored farmi uključili proizvođači hrane, veterinarske ustanove i klanična industrija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE