Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obama: Jačanje srednje klase prioritet

    Tekuća 2014. godina biće posvećena jačanju srednje klase, otvaranju radnih mesta i rodnu ravnopravnost u visini zarada u SAD, najavio je predsednik Obama u redovnom obraćanju Kongresu o stanju nacije. Ovogodišnji govor obeležile su ekonomske teme.

    „Ovo će biti godina akcije, jer mora da se ojača srednja klasa, koja više nije onakva kakva je bila, dok onima na vrhu nikada nije bilo bolje“ – naglasio je američki predsednik.

    Obama je istakao da prosečna Amerikanka zaradi 77 centi na zarađeni dolar prosečnog Amerikanca što, po njemu, predstavlja sramotu. Obama je  najavio da će, usled neodlučnosti zakonodavaca pribeći izvšrnim ovlašćenjima kako bi potpomogao zakonske akte koji treba da dovedu do otvaranja novih radnih mesta. Fokus tih akata bi trebalo da budu mala preduzeća koja čine 98% sveukupnog američkog izvoza.

    Između ostalog, Obama je istakao da je u poslednjih pet godina otvoreno osam miliona radnih mesta i da trenutna nezaposlenost iznosi 6,7%  što predstavlja umanjenje od 1,2% u odnosu na 2012. godinu. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE