Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Google ulaže u veštačku inteligenciju

    Tehnološka kompanija Google kupila je novoosnovanu britansku firmu DeepMind koja se bavi veštačkom inteligencijom, a prema pisanjima medija, cena ove transakcije iznosi oko 500 miliona dolara.

    Startap kompaniju DeepMind osnovao je 37-ogodišnji dizajner kompjuterskih igrica i dečji šahovski genije Demis Hassabis koji je istraživao mehanizme funkcionisanja ljudske memorije.

    Veštačka inteligencija koristi kompjutere za radnje koje obično zahtevaju ljudsku inteligenciju, kao što su prepoznavanje govora i prevodilački sistemi. DeepMind za sebe navodi da je firma, čije je sedište u Londonu, specijalizovana za algoritme i učenje mašina.

    Google i druge velike tehnološke kompanije kao što je Facebook, nastoje da razviju kompjuterske sisteme koji rade kao ljudski mozak, navodi agencija AP.

    Financial Tmes piše da je DeepMind, kompanija koja nije javno objavila nijedan proizvod i o kojoj se malo zna, postala najveća Googlova akvizicija u Evropi. List navodi da nalet oglasa za zaposlenje poslednjih godina ukazuje da je moguće da je DeepMind izgradio dosta veliki tim.

    Londonska kancelarija Googla potvrdila je da je kupila ovu firmu, ali nije navela cenu, koja prema medijima iznosi oko 500 miliona dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE