Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    MMF dolazi usred izborne kampanje

    I pored izborne kampanje misija Međunarodnog monetarnog fonda će u februaru stići u Srbiju, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić koji očekuje da će sa fondom biti napravljen sporazum iz predostrožnosti.

    To će biti prvi put u istoriji da MMF dolazi u jednu zemlju u kojoj se održavaju izbori, rekao je lider Srpske napredne stranke.

    Vučić nije želeo da detaljnije komentariše ostavku ministra privrede Saše Radulovića konstatujući da je sada „cela vlada svakako u ostavci“.
    Ipak, na pitanja o povlačenju iz procedura zakona o radu, o stečaju i o privatizaciji, on je ponovio da nijedan zakon nije povučen.

    Zakon o radu nije ni bio u proceduri, već je reč samo o nacrtu, dok se zakoni o stečaju i privatizaciji i dalje nalaze u skupštinskoj proceduri i o njima se vode dodatne konsultacije.

    Vučić kaže da je predstavnicima dva reprezentativna sindikata, Orboviću i Čanku, rekao „da se nećemo složiti oko svega, ali da je potrebno da nađemo zajednički imenitelj“.

    Prema Vučićevim rečima, očekuje se da će kredit Svetske banke za budžet, za sada „na ledu“ jer nisu usvojeni reformski zakoni, ipak biti odobren krajem aprila.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE