Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sedam razloga za osvrt na biografiju i kada ne tražite posao

  Kada ste zaposleni u dobroj kompaniji i kada ste sigurni da je posao koji radite posao iz snova, nikada ne zaboravite da je u životu sve crno-belo. Realnost vas primorava da uvek budete u pripravnosti sa gotovom i ispunjenom biografijom, jer nikada se ne zna .

  Obratite pažnju na svoje veštine

  S vremena na vreme kada ste slobodni, bacite pogled na vašu biografiju i prisetite se kvalifikacija koje posedujete, možda ste ipak nešto ispustili iz vida i može vam koristiti i na sadašnjem poslu. Poznavanje jezika, računarskih programa i još neke kreativne aktivnosti kojima ste se bavili kada ste imali vremena, pre zaposlenja.

  Podstakni samopouzdanje

  Kada ste dugo u poslu kojim se bavite, ubrzo zaboravljate gde ste bili na početku, a gde ste sada? Koliko ste za sve ovo vreme provedeno u jednoj organizaciji napredovali, zahvaljujući prelistavanju biografije imate to pred sobom kao odraz u ogledalu, kao i svest o tome da li ste zaista napredovali ili ostali gde ste i bili, što je malo verovatno, ali vredi se podsetiti, zar ne? 

  Upoznajte se sa samim sobom

  Da biste se upoznali dobro, potrebno je kopati duboko i studiozno, posvećujući svakom segmentu  razvijanja jednaku predanost. Kada govorimo o poslu, da li ste uvek bili za individualni rad ili timski, da li ste od perioda prvog zaposlenja do danas prihvatili razne oscilacije i prilagođavanja koja su vas očekivala. Da li ste ostali borac kao na početku?

  Ključ uspeha su greške

  U biografiji osvrti na poslove koji vam se nisu dopadali u datom trenutku, su najbolji pokazatelji, da su vam baš oni doneli mnogo životnog iskustva i snage za nastavak  poslovnih poduhvata. Kako i sama izreka kaže, na greškama se uči, zar ne?

  Sposobnost razvoja jasnijih ideja i mogućnosti

  Čovek radom na sebi, radom na razvoju sposobnosti fizičkih i mentalnih, dolazi do sopstvenog zadovoljstva. Ne očekujte da će vam posao doneti sreću, budite vi zadovoljni sa sobom, samim tim postajete i produktivniji, rezultati pozitivniji i vi ispunjeniji.

  Posao i telo u istoj vezi

  Postavljajte sebi često pitanja: Da li biste isti fakultet upisali, da li biste isti posao odabrali?
  Ciljevi i očekivanja  na istoj putanji, bez mogućnosti ispadanja iz koloseka, za sve to neophodno jeste preispitivanje, što vas biografija podseća kao alarm, da se ne uspavate.

  Budite spremni na najgore

  Živite u vremenu kada su promene sastavni deo života, stoga bi bilo poželjno da budete pripremljeni i za crne dane. Biografija mora uvek biti spremna, zlu ne trebalo, dopunjena izmenjena i na sigurno odložena, jer nikada se ne zna.

   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE