Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Političari iz Vojvodine sa njivama, voćnjacima i šumama

    Pokrajinski funkcioneri u Vojvodini u imovinskim kartama imaju njive, voćnjake, pa čak i šume. Među njima nema nijednog veleposednika, većina je parcele dobila u nasleđe, a neki istinski uživaju u bavljenju poljoprivredom.

    Među funkcionerima iz Novog Sada prednjači Dušan Bajatović, funkcioner SPS i direktor Srbijagasa, koji u imovinskoj karti prikazanoj na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, ima dva voćnjaka od pet i 96 ari i dve njive od 12 i 16 ari.

    Bajatović nikad nije ni krio da voli da se, kad ugrabi vremena, posveti pečenju rakije u svom rodnom Ravnom Selu kraj Vrbasa.

    Prema podacima Agencije, i bivši gradonačelnik, demokrata Igor Pavličić, u imovinskoj karti pored nekoliko stanova ima u vlasništvu bagremovu šumu i voćnjak jabuka.

    Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor (SVM) ima jednu njivu, a vojvođanski sekretar za privredu Miroslav Vasin (DS) čak tri njive, što ukupno čini gotovo 100 ari.

    Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović (DS), na svoje ime, osim nekretnina, ima i dve njive od 405 i 30 ari, ali kako kaže za Novosti, ne gaji ljubav prema zemljoradnji.

    Za razliku od njega, direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća i član DSS Milan Balać, ozbiljno se bavi voćarstvom. U Irigu ima njivu od šest i voćnjak od četiri hektara, pa i šumu od skoro dva hektara.

    U voćnjaku imam dunje, kajsije i šljive, a ove godine sam prvi put pekao rakiju. Zemlju sam kupio pre šest godina, a plan mi je da do 2016. godine od nje imam značajne prihode, kaže Balać.

    Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski kaže da ima jednu njivu koja je „smešnih 6.000 kvadrata“. To je moja dedovina, a prijavio sam je da ne bi bilo problema što nisam, kaže Bugarski.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE