Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crna Gora izašla iz recesije?

    Vlada Crne Gore usvojila je Pretpristupni ekonomski program za period do 2016. godine, što je obaveza iz procesa evropskih integracija, a u tom dokumentu se navodi da je ta država izašla iz recesije.

    Ministar finansija Radoje Žugić kazao je da je cilj tog programa da kroz dva scenarija, osnovni makroekonomski i scenario nižeg rasta, prepozna osnovne ekonomske potencijale, mogućnost valorizacije, ali i finansijsku realnost održivosti javnog sektora.

    Pretpristupni ekonomski program je naša potreba da definišemo ekonomske standarde u funkciji većeg nivoa životnog standarda, ali i obaveza prema EU kao ključni dokument države kandidata, rekao je Žugić nakon sednice Vlade.

    On je dodao da se u programu ukazuje da je Crna Gora izašla iz recesije na osnovu parametara da je za deset meseci prošle godine ostvaren rast ekonomije od 3,1 odsto ili prema podacima Centralne banke 3,5 odsto.

    “Polazeći od dostupnih makroekonomskih indikatora o sektorskom rastu, možemo zaključiti da ćemo godinu završiti sa nešto većom stopom rasta od prvobitno planirane od 2,5 odsto”, kazao je Žugić i podsetio na očekivanja Vlade da se u naredne tri godine ostvari više milijardi stranih ulaganja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE